søndag 19. januar 2014

I ♥ København

I mai ifjor startet min lillesøster og jeg på en roadtrip til København.


60 mil ble akkopagnert med høylytt (falsk) sang, mye latter, gode historier og første stopp allerede på Svinesund (ingen roadtrip uten godis). Dette var en tur i shoppingens ånd, der vi møysommelig på forhånd hadde plottet inn utallellige destinasjoner på gratis app'en "Stay". En genial app der man kan lage sin egen private guide, legge inn adresser (og annen info) og dele den med andre hvis man ønsker det. Kartet kan brukes offline så da sparer man mobilutgifter.

Det var jo selvsagt en baktanke med å bruke bil til København -ingen bagasjerestriksjoner! Vi var innom mange interiørbutikker og det var som forventet utrolig mye lekkert å finne der, men favoritten var uten tvil bruktbutikken Quriosa. Ah, når jeg ser på bildet nå så skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke også puttet globusen, de orange lampene og den gamle grønne skolestolen i lomma! Dit skal jeg definitivt tilbake til -dog ha med meg kontanter, da de ikke tok kort!


Men til tross for at jeg lot så mange skatter bli igjen, så gjorde jeg et lite kupp. Jeg fikk endelig tak i et gammelt skolekart som nå pryder stueveggen hjemme. 

Kartet er over Hellas, som jo passer ypperlig da mannen min faktisk fridde til meg nettopp i Hellas når vi var på ferie der for 2,5 år siden 


Ah, når gradestokken nå kryper langt nedover på minussiden drømmer jeg meg tilbake til denne Københavnturen som faktisk var heeelt perfekt -knallblå himmel, strålende vær, nydelige parker med trær i full blomst, god mat, godt drikke og jammen fikk vi ikke også med oss Eurovision finalen fra Rådhusplassen da Danmark vant det hele. Noe som løftet stemningen i byen enda noen hakk. Og alt dette i tillegg til sjarmerende små butikker på hvert gatehjørne. 

....ja det blir nok en tur dit til våren også...